#14 Android FRP (Factory Reset Protection) Kaj hudiča je to?!


Google je poostril zaščito Android mobilnikom od verzije 5.1. Zaščita se imenuje FRP oz. Factory Reset Protection. Pomeni, da je Android mobilnik zaščiten, ko si prvič vpisan  z Google računom! Zaščiten je vse do izpisa oz. odstranitve Google računa iz mobilnika! V primeru, da se ne izpiše Google račun iz mobilnika ostane mobilnik zaščiten tudi po Popolnem resetu mobilnika oz. popolnem brisanju mobilnika! Zato tudi izraz Factory Reset Protection!
To lahko povzroči probleme tudi lastnikom mobilnika, ki so izbrisali telefon oz. ga ponastavili na tovarniške nastavitve, pri tem pa pozabili kateri Google račun je bil vpisan ali pa so ga celo poznali pozabili pa so na geslo! Mobilnik ni možno več uporabljati! 
Zaščito lahko odstrani pooblaščeni servis, vendar le, če ima lastnik potrdilo o lastništviu mobilnika (npr. račun ali garancijo)!



Torej: Nujno preveriti pred "čiščenjem" mobilnika ali vemo s katerim Google računom smo prijavljeni in ali vemo za geslo! Pozorni bodimo tudi na to, če dajemo mobilnik na garancijo ali, če prodajamo mobilnik tretji osebi! V primeru, da se ne odjavimo iz Google računa tretja oseba ne more uporabljati mobilnika!

viri:
FRP
protect your device
Add or remove your account


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

#11 "NE MOTI" funkcija, ki jo marsikdo ne pozna

#10 Google Keep: zapiski in opomniki